ביצירתיות, בשנינות ובחדות, שהוכיחו כי התפוח אינו נופל מהעץ, העלה רפי קישון פרקים נבחרים על הביוגרפיה של אביו, כולל קטעים מתוך מבחר יצירותיו הידועות של אפרים קישון, שהוקרנו על גבי מסך, בהם קטעים מהסרטים "סלאח שבתי","ארבינקא, "תעלת בלאומילך", "השוטר אזולאי" ועוד. בין היתר סיפר רפי קישון על הצלתו המופלאה של אביו בתקופת השואה במחנה עבודה בהונגריה, עקב מומחיותו במשחק השחמט, ששבה את לבו של מפקד המחנה. עוד סיפר רפי קישון על הצלה נוספת של אביו על ידי מכר נוצרי, שהוגדר לאחר מכן "חסיד אומות העולם", בקטע מתוך התוכנית "חיים שכאלה" שהוקרן על המסך, ערך עמוס אטינגר ז"ל ,המנחה המיתולוגי של התוכנית, מפגש מיוחד בין אפרים קישון לבין מצילו, שהגיע במיוחד למפגש. "זו הפעם הראשונה והיחידה שראיתי את אבי בוכה", אמר רפי קישון.
עוד סיפר רפי קישון כי עם עלייתו של אביו לארץ, התבקש לומר לפקיד העלייה את שמו- אז פרנץ קישהונט. פקיד העלייה אמר לו מייד- "אין דבר כזה", והודיע לו כי מעתה ואילך יהיה שמו אפרים קישון, ואביו קיבל את ה"גזירה".
רפי קישון תיאר את היכרותו ושיתוף הפעולה רב השנים של אביו עם השחקן חיים טופול, שהחל במפגש מקרי של קישון במשרד של עיתון לועזי בו כתב בתחילת דרכו העיתונאית, עם טופול, שעבד אז כפועל דפוס. משם החל שיתוף פעולה פורה בין השניים, בסרטים ובמערכונים שאפרים קישון כתב וביים עבור "להקת הנחל", ולאחריה "להקת בצל ירוק" ו"הגשש החיוור". וכמובן- הסרט הבלתי נשכח "סלאח שבתי, בון כיכב חיים טופל, ואשר זכה לתפוצה המונית בארץ וברחבי העולם, והיה מועמד לפרס "אוסקר" היוקרתי. סרטים אחרים בבימויו של קישון זכו בפרס "גלובוס הזהב".
פתח והנחה את המופע עו"ד אלי אשרי, שהדגיש בדבריו כי במסגרת הפעילות השוטפת של וותיקי ארגון ההגנה החליט כי הפעם, בימים קשים אלו, להעלות דווקא מופע רווי הומור, להקלת מה על מצב הרוח הירוד של כלל הציבור. במופע נשאו דברי ברכה ראש העיר עו"ד רמי גרינברג, ומזכיר הארגון יגאל ברגמן, שהודיע על פרישתו מתפקידו מסיבות אישיות.
חתם את המופע בדברי ברכה סגן יו"ר הארגון, ההיסטוריון הצבאי ד"ר חיים מייטליס, שאיחל החלמה מהירה לפצועי צה"ל והשבת כל החטופים במהרה למשפחותיהם.
המופע ננעל בשירת "התקווה".
נכתב ע"י אברהם פלד